Ford Motor Company felkérte Lexie Alfordot egy nagy kalandra

Lexie Alford a legfiatalabb embert, aki már a Föld összes országában járt, így a Ford és Lexie Alford újra átélnek egy történelmi utazást a Föld körül az új, elektromos Explorerrel.

Száz évvel ezelőtt egy kalandvágyó nő úgy döntött, hogy megtöri az előítéleteket, és megmutatja: ő is fel tudja fedezni a világot.

1922 és 1927 között Aloha Wanderwell az első nőként autózta körül a Földet, és utazása során 43 országon robogott keresztül. Útját részben a Ford Motor Company szponzorálta, és Aloha világrekordot állított fel a Ford T-Modellel – az autóval, ami kerekekre állította a világot.

Most, amikor a Ford egyre lendületesebben tör az elektromos autók forradalmának élére, a vállalat összefogott Lexie Alford kalandutazó influenszerrel (akit sokan Lexie Limitless néven ismernek), hogy Wanderwell nyomdokain járva ismételje meg az egy évszázaddal ezelőtti Föld körüli utazást, méghozzá az új, tisztán elektromos hajtású Ford Explorerrel.

A még idén elinduló expedíción Lexie megkerüli az egész bolygót, felvállalva számos kihívást, találkozva más kultúrákkal és emberekkel, és ellátogatva a leggyönyörűbb helyekre azzal a Ford Explorerrel, amely menet közben semmilyen káros anyagot nem bocsát ki.

“Kíváncsian várjuk, mi minden történik majd az új Explorerrel és Lexie Alforddal ezen az expedíción, amit Aloha Wanderwell hihetetlen útja inspirált,” nyilatkozta Martin Sander, a Ford Model e Európa vezérigazgatója. “Sok-sok évvel ezelőtt mi is részesei voltunk Aloha utazásának, és azóta is számtalan kalandban voltunk már társai az embereknek; most pedig alig várjuk, hogy láthassuk, ahogy ez a szellemiség kiteljesedik az elektromos jövőben.”

Lexie a világ legfiatalabb embere, aki a bolygó valamennyi országában járt már; szenvedélyes felfedező, és ugyanaz az olthatatlan kíváncsiság és lázadás hajtja, mint annak idején Wanderwellt.

Ahogy az 1920-as Wanderwell-expedícióban, Lexie Alford 21. századi kalandjában is közreműködik az autógyártó, támogatva a fenntartható utazásért lelkesedő modern kori felfedezőt, és egyben bemutatva, mire is képes valójában egy elektromos autó.

“Aloha Wanderwell története több dolog miatt is lelkesít: többek közt azért, mert áttörte a női felfedezők előtt álló akadályokat. Alig várom már, hogy ezzel a hihetetlen utazással tiszteleghessek előtte, és újra elmesélhessem egy igazán inspiráló úttörő történetét,” mondta Lexie Alford (Instagram: @lexielimitless)

A világszerte ma bemutatkozó új Explorer harmonikusan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust, és intelligens technológiáival, átgondolt megoldásaival segít utasainak átélni saját kalandjaikat. Az autó olyan izgalmas dolgokat rejt, mint a hatalmas méretű, mozgatható érintőképernyő, ami mögött egy titkos rekesz is helyet kapott, vagy a tágas első tárolórész, és persze a legmodernebb konnektivitás, ami vezeték nélküli összeköttetést teremt az okostelefonokkal. Mindehhez egy fejlett elektromos hajtáslánc társul, amely mindössze 25 perc alatt tölthető fel 10-ről 80 százalékra¹.

Aloha nyomdokain haladva

Aloha Wanderwell egyszerre volt felfedező, filmkészítő, feleség és anya. Tizenhat évesen vágott neki világkörüli utazásának, és olyan helyekre jutott el, ahol előtte még sosem járt nyugati ember.

Wanderwell útja a franciaországi Nizzában kezdődött, és végül a mombasai Kilindini kikötőből indult el hazafelé. Út közben rengeteg nehéz helyzettel kellett megbirkóznia: benzin helyett valahol csak kerozint tudott tankolni, másutt pedig masszává tört banánt kellett kenőanyagként használnia a mozgó alkatrészeknél.

Lexie kalandjait a https://twitter.com/FordNewsEurope,
https://www.instagram.com/fordnewseurope/ és a
https://www.youtube.com/fordnewseurope oldalakon lehet majd követni.

 

 

 

Bejelentkezés