ÁSZF

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét arra, hogy internetes oldalunk használatát megelőzően olvassák el jelen általános szerződési feltételeinket, mert annak használatával a felhasználó automatikusan elismeri, elfogadja változatlan formában az abban rögzített feltételeket.

I. Vásárlási feltételek

1. Általános rendelkezések

A jelen szerződéses feltételek a Petrányi-Autó Kft. elektronikus, on-line boltjában történő vásárlásra érvényesek, a jelen feltételek alapján kötött szerződés elektronikus úton történő szerződéskötésnek minősül. Kizárólag 18 éven felüli személyek megrendeléseit áll módunkban elfogadni, és a megrendelt termékeket a szállítás során kizárólag 18 éven felüli személyeknek áll módunkban átadni. A vásárláshoz a honlapon történő regisztráció szükséges. A jelen szerződéses feltételek elfogadásával és a megrendeléshez szükséges adatok megadásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Petrányi-Autó Kft. a személyes adatait a jelen szerződés elválaszthatatlan részét képező adatvédelmi tájékoztatónak megfelelő módon kezelje, feldolgozza. A jelen honlapon keresztül történő megrendeléssel létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek. A szerződés nyelve magyar.
Weboldalunkon használt képek tájékoztató jellegűek.

 

2. Megrendelés menete

A fordpetranyi.hu és a petranyialkatresz.hu weboldalon a shop vagy az alkatrész menükben van lehetőség kiválasztani a megrendelni kívánt terméket és darabszámot. A megrendelni kívánt termékek kiválasztását követően a „kosár tartalma” gombra kattintva lehet ellenőrizni és módosítani a kosár tartalmát. A kosár tartalmának ellenőrzését követően a „folytatás a pénztárhoz” gombra kattintva a megrendelő adatait kell kitölteni; a csillaggal megjelölt adatok kitöltése kötelező. Ugyanezen az oldalon választhatja ki a szállítás és fizetés módját is. A rendelési adatok kitöltését és ellenőrzését követően a „rendelés” gombra kattintva küldheti el megrendelését. A „rendelés” gombra kattintás egyúttal a jelen szerződéses feltételek kötelező érvényű elismerésének is minősül. A pontatlan, illetve hibás adatok megadása miatt felmerült esetleges késedelemért, szállítási nehézségekért a bárminemű felelősséget a Petrányi-Autó Kft. kizárja. A szerződés a megrendelés visszaigazolásával jön létre, mely visszaigazolást az Ön által megadott e-mail címre küldjük. Amennyiben 48 órán belül nem kap e-mail útján visszaigazolást, mentesül az ajánlati kötöttség alól.

 

3. Szállítás feltételei

Személyes átvétel: a megrendelt termékeket – választása szerint – személyesen átveheti a Petrányi-Autó Kft. három telephelye közül választva bármelyiken (1106 Budapest, Kerepesi út 105., 1195 Budapest, Üllői út 309., 1112 Budaörs, Budaörsi út 179.), előzetesen telefonon (+36-1-281-8000/3110 telefonszámon) egyeztetett időpontban. Személyes átvétel esetén kiszállítási díj nem kerül felszámításra. Az átvételre a megrendelés visszaigazolásától számított 5 napon belül van lehetőség. Amennyiben a termék megrendelésére 5 napon belül nem került sor, úgy a szerződés lehetetlenül, a megrendelt termék visszaszállításra kerül a logisztikai központba újraértékesíthető/megrendelhető státuszba helyezve azt.

Kiszállítás futárszolgálattal: ld. részletesen az 5. pont

 

4. Kiszállítási információk, a szállítás díjszabása

A fordpetranyi.hu és a petranyialkatresz.hu weboldalon kiszállítással megrendelt termékeket a DPD vagy a Sameday. 

Társaságunk szállítmányozóinak elérhetőségei: 

 • DPD Hungary Kft. https://www.dpd.com/hu.
  Kapcsolat: https://www.dpd.com/hu/hu/kapcsolat/ 
  DPD nyomonkövetés az alábbi linken érhető el: NYOMONKÖVETÉS
 • Same Day Smile Kft. https://sameday.hu/
  Same Day nyomonkövetés az alábbi linken érhető el: NYOMONKÖVETÉS

Szállítási díjszabás alkatrész vagy szervizcsomag rendelése esetén

Súly Budapestre történő szállítás Vidékre történő szállítás
10 kg-ig 1.950.- Ft/cím 1.950.- Ft/cím
20 kg-ig 2.090.- Ft/cím 2.090.- Ft/cím
50 kg-ig 2.875.- Ft/cím 2.875.- Ft/cím

Utánvétes fizetés költsége: 400 Ft

A szállítás díjszabása bruttó árakat tartalmaz.

Hétköznap délután 14.30 óráig leadott és visszaigazolt megrendelés esetén a Same Day Kft./DPD Hungary leterheltségüktől függően a következő munkanapon, de szerződés szerint 3 munkanapon belül szállítja ki a megadott címre.  A 14.00 óra után beérkezett és visszaigazolt megrendelés esetén a kiszállási +1 munkanap. Speciális, a fentiektől eltérő szállítási igény esetén a kívánt paramétereket a megjegyzés rovatban kell feltüntetni. (időkapus átvételt a logisztikai rendszerek nem minden esetben tudnak teljesíteni a futár felfűzött túrajárata miatt) 

A szállítás meghiúsul, ha (i) akár az első szállítás megkísérlésével is megtagadják az átvételt, mely esetben második szállításra nem kerül sor, ha (ii) a második szállítás alkalmával sem veszi át senki a megrendelt árut a szállítás helyén. A szállítás meghiúsulása esetén a szerződés ellehetetlenül. 

A megrendelés teljesítésekor, a kiszállítás időpontjában a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, majd az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vagy sérülésekre, mennyiségi/minőségi eltérésekre vonatkozó reklamációkat a Petrányi Autó Kft-nek nem áll módjában elfogadni, azt nem tudjuk érvényesíteni a szállítmányozónál.

Átvételkor esetlegesen felmerülő mennyiségi vagy minőségi hiba esetén kérem ezt a csomagjegyzéken tüntesse fel illetve fényképek csatolásával küldjön elektronikus levelet az alábbi két email címre a csomagszám feltüntetésével:

ulloiweb@fordpetranyi.hu

Külföldre történő megrendelést sajnos nem áll módunkban teljesíteni.

 

5. Fizetési feltételek, árak

Az alábbi fizetési módok közül választhat:

 • Személyes átvétellel történő vásárlás esetén készpénzzel vagy bankkártyával
 • Szállítás esetén a futárnál készpénzzel
 • Előre történő banki átutalással
 • Bankkártyás fizetéssel online a Simplepay felületén

Áraink minden esetben forintban értendők, bruttó árakat jelentenek, és tartalmazzák az Áfát. Bankkártyás fizetés kizárólag a személyes átvételi módnál, a három telephelyen lehetséges. A termékek ára a szállítási költségeket nem tartalmazza. A Petrányi-Autó Kft. a termékeket a vételár hiánytalan kiegyenlítése esetén adja át, addig a tulajdonjogot fenntartja.

Megrendelés leadása után webshopunk automatikusan kapcsolódik az OTP Simple bankkártyás fizetési felületéhez. Ott kizárólag Ön lép kapcsolatba a bankkal, ahol megjelenik a fizetendő végösszeg és egy bankkártya sablon. Itt meg kell adnia a bankkártya számát, a lejárati dátumot (hó/év), a kártyára írt nevet, és a kártya hátulján szereplő 3 vagy 4 jegyű CVC számot/kódot (kártyatípustól függ). Ezután néhány másodpercen belül a bank Önnek és társaságunknak is visszajelez e-mailben a fizetés sikerességéről. Fontos, hogy a banki oldalra lépve a fizetés időkorláthoz van kötve, így ha ezt az időkorlátot túllépi a bank sikertelen fizetést fog visszajelezni.

Figyelem: a weboldalon található online árak kedvezményei más kedvezményekel nem vonhatóak össze! (például: szerviz, új autó, Ford központi kedvezmény, szerződéses egyedi megállapodás stb). Az árak és a készlet információk tájékoztató jellegűek, nyilvános ajánlattételnek nem minősülnek!

A Ford rendszere több mint 700 000 darab alaktrészt tart nyílván. Ennek az az oka, hogy esetleges termék visszahívásoknál nyomon tudják követni ki rendelt az adott alkatrészből illetve ha beszállítót váltottak akkor azt is külön tudják kezelni. Ez azért lényeges, mert ha idő közben egy adott terméket maga a FORD lecserél akkor azt már csak az új és elérhető cikkszámmal tudjuk kiszolgálni, melynek ára változhat. Természetesen társaságunk ebben az esetben mindig felveszi a Tisztelt ügyféllel a kapcsolatot írásban és a vásárló döntése értelmében jár el, ami lehet:

 • a jelenleg aktuális (élő cikkszámon rögzíti a rendelést)
 • amennyiben olcsóbb volt a helyettesítő cikkszám akkor a kedvezőbb áron, amennyiben a termék ára megnőtt a régihez képest ezt csak ügyféllel egyeztetve teszi meg
 • amennyiben a Tisztelt vásárló az áremelkedés miatt eláll a vásárlástól társaságunk természetesen törli a rendelés (ez a vásárlónak semmilyen anyagiakkal nem jár)

A vásárlásról kiállított számla minden esetben a megrendelt áru átadásával egyidejűleg, a csomagolásban kerül átadásra.

Figyelem. Ameny termékek beszerelési technológiája azt igényli kizárólag párosával rendelhető, rendelések ennek megfelelően kerülnek rögzítésre. Ilyen termékek például a féktárcsa, fékdob, melyek bruttó árai darabra vonatkoznak. Fékbetétek, fékpofák csomagolási egysége egy tengelyre szólnak így ezen termékcsoportok a gépjármű adott tengelyére jobb illetve bal oldalára alkalmazhatók. 

 

6. Hibás teljesítés esetére vonatkozó szabályok

Hibás teljesítésnek minősül, ha a termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem minősül hibás teljesítésnek, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte vagy ismernie kellett.

Az átvétel alkalmával a megrendelő azt köteles ellenőrizni, hogy a leszállított áru sérült-e. Amennyiben a szállítás során megrendelő ezt elmulasztja ellenőrizni, utólag nem támaszthat hibás teljesítéssel kapcsolatos igényt a szállításból eredő sérülésekből fakadóan.

Termékszavatosság: Vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
 • a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
 • a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

Kellékszavatosság: Szavatossági igényként elsődlegesen kijavítást, illetve ha ezt a megrendelt termék jellege nem teszi lehetővé, kicserélést kérhet, másodlagosan árleszállítást igényelhet, illetve elállhat a szerződéstől, azzal, hogy jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Kicserélés esetén 14 napon belül vállaljuk a kicseréléssel érintett termékek szállítását.

A megrendelt termékek minőségével kapcsolatos szavatossági igényét haladéktalanul, legkésőbb a szállítás napját követő két hónapon belül jelentheti.

Kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, az elévülési idő egy év.

Jótállás: A fogyasztót a 151/2003. (IX.22.) Korm. rend. alapján jótállási jog illeti meg a 10.000.- Ft eladási ár feletti, a Korm. rend. 1. sz. mellékletében feltüntetett ingóságok tekintetében. A kormányrendeletet itt tudja letölteni: 151/2003. (IX.22).docx

A jótállás időtartama:

 • 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év
 • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év
 • 250 000 forint eladási ár felett három év.

Gyári Ford akkumulátor jótállási ideje értékhatártól függetlenül 3 év!

A jótállási határidők elmulasztása jogvesztéssel jár.

Társaságunk által kiállított számla egyben jótállási jegynek is minősül.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.

A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

Ezen jótállási jog kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárlókat (természetes személy) illeti meg, a fogyasztónak nem minősülő személyek tekintetében, továbbá a fogyasztók által a Korm, rend. mellékletében nem szereplő ingóságok tekintetében a Petrányi-Autó Kft. szerződésen alapuló jótállási kötelezettséget nem vállal.

Figyelem! A jótállással kapcsolatos alap irányelvek mellett bővebb tájékoztatást a Jótállással kapcsolatos információk menüpontban olvashat.

A jótállás akkor érvényesíthető, amikor a meghibásodás gyártási vagy anyaghibára visszavezethetően következik be.

A reklamált alkatrészt a Ford ellenőrzés céljából bevizsgálásra bekérheti. Amennyiben bebizonyosodik, hogy már átadáskor gyártási/anyaghibás volt a termék akkor a vizsgálat teljes összegét magára vállalja, beleértve a szállítás költségét is.

Amennyiben a vizsgálat kizárólag roncsolással végezhető el akkor előre ehhez hozzájárulást minden esetben írásban kér a tulajdonostól.

Abban az esetben ha a bevizsgálás szerelési, átalakítási, technológiai vagy felhasználó hibára vezethető vissza a vizsgálat költségét a reklamáció benyújtója felé háríthatja. Ebben az esetben hivatalos szakvélemény kerül kiállításra benne az alkalmazott vizsgálati módszerekkel és eredményekkel.  

Ha a termék nem javítható: csere vagy vételár visszafizetés nyolc napon belül

Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során a vállalkozás részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

Ha a termék javítható, de 15 nap alatt nem – tájékoztatási kötelezettség

A vállalkozásnak továbbra is „törekednie kell” a termék 15 napon belüli javítására. Újdonság, hogy ha a javítási idő a 15 napot meghaladja, akkor a vállalkozás a fogyasztót legkésőbb a 15. napon tájékoztatni köteles a javítás várható időtartamáról (ezt a tájékoztatást a fogyasztóvédelem ellenőrizheti). A tájékoztatás történhet elektronikus úton is, ha ehhez a fogyasztó előzetesen hozzájárult.

Ha a termék 30 napon belül nem javítható: 8 napon belül csere vagy vételár visszafizetés

Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény vállalkozás részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában – a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a  vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

Ha negyedszer is elromlik a termék: 8 napon belül csere vagy vételár visszafizetés

Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában -, valamint ha a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés b) pontja alapján a fogyasztó nem igényli a vételár arányos leszállítását, és a fogyasztó nem kívánja a fogyasztási cikket a vállalkozás költségére kijavítani vagy mással kijavíttatni- a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a vállalkozás a vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

A háromszori javítás nem ugyanazon hibára vonatkozik!

A fogyasztó dönt, hova fordul javításért

A 2021. január 1-et követően vásárolt, kötelező jótállás alá tartozó termékek esetében a fogyasztó a kijavítás iránti igényét választása szerint a vállalkozás székhelyén, bármely telephelyén, fióktelepén és a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

A csomagolás megőrzése nem kötelező jótállás érvényesítéséhez

Régi vitát zárt le a jogalkotó azzal, hogy kimondta – tekintettel a fogyasztóvédelmi vizsgálatok során gyakran tapasztalt azon jogsértésre, hogy a vállalkozás megköveteli a termék eredeti csomagolásának megőrzését a jótállás érvényesítéséhez -, hogy a jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel érvényesíthetőek, amelynek nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása.

Az alábbi esetekben a jótállás nem érvényesíthető:

 • szakszerűtlen beszerelés
 • szerelési technológia nem megfelelő használata
 • a Ford specifikációk nem megfelelő vagy be nem tartása (olajok, folyadékok, segédanyagok beleértve a tömítések, alátétek, csavarok és egyéb a szerelési technológiában felsorolt alkatrészek alkamazásának hiány)
 • tömítések, szimmeringek meghibásodása
 • nem rendeltetés szerű használat (pl. verseny, túlterhelés stb)
 • a gyári alkatrész bármilyen jellegű átalakítása
 • a Ford által előírt kötelező egyéb kiegészítő alkatrészek alkalmazásának a hiánya (pl.: hengerfejtömítéseknél, kettőstömegű lendkeréknél, kuplungoknál csavarok, turbóknál, EGR szelepeknél tömítések, befecskendezőknél alátétek, stb) – ezen termékek a gyári alkatrész kereső programban Ford eCat -ben megtalálhatóak. Amennyiben magánszemély vagy nem rendelkezik a gyári programmal akkor kollégáink késséggel segítenek a jótálláshoz szükséges technológiai alkatrészek cikkszám megadásával, melyet igény esetén előre jelezve azt nyomtatott formában át is adjuk a Tisztelt vásárlók részére. Ezen igényt minden esetben a rendelésnél, de legkésőbb a beszerelés előtt kérje társaságunktól!

 

7. Elállás

A fogyasztót a termék átvételétől számított 14 napon belül indoklási kötelezettség nélkül megilleti az elállás joga. Az elállás jogát a fogyasztó az alábbi elállási jog.docx letölthető minta kitöltésével és e-mailen vagy postai úton történő elküldésével/kifejezett írásbeli nyilatkozattal gyakorolhatja. A határidőt megtartottnak kell tekinteni, ha az elálló nyilatkozatot a fogyasztó a határidő előtt elküldte.

A Petrányi-Autó Kft. haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által megvásárolt és megfizetett  összeget. Az összeg kizárólag a termékek árát érint a szállítási költség nem kerül visszatérítésre mivel azt társaságunk külsős alvállalkozói szerződés keretén végezteti. A visszatérítésre eltérő megállapodás hiányában ugyanolyan fizetési móddal kerül sor, ahogyan a megrendelés során történt. A Petrányi-Autó Kft.-t azonban mindaddig visszatartási jog illeti meg, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

Elállás esetén a termék visszaszállításáról a megrendelőnek kell gondoskodnia, melynek költsége a megrendelőt terheli. Amennyiben a szállítás során a termék megsérül azt azonnal jelezzük, hogy fel tudja venni a kapcsolatot a szállítást végző társasággal.

Gumiabroncsra vonatkozó elállási jog: természetesen itt is érvényesíthető a 14 napos indoklás nélküli elállási jog a Tisztelt vásárlót. Azonban, jellege és külső raktárból való elérése miatt az ilyen elállás esetén társaságunk a beszállítónak juttatja vissza a terméket, melnyek logisztikai költsége van. Ezen kültség gumiabroncsonként 2 000 Ft+ÁFA melyet ki kell számláznunk az ügyfél felé abban az esetben, ha hibás rendelés (nem megfelelő méret, nem egfelelő évszak stb) valósult meg. Hibás rendelésnem nem minősül, ha társaságunk rendelt nem megfelelőt vagy esetleg elcsomagolás történt. Ebben az esetben a csere költsége a Petrányi Autó Kft-t terheli. Egyébb esetekben a vásárlót, melyet rendeléskor az ÁSZF tudomásulvételével a vásárló elfogadott.

Régebbi gyártású gumiabroncs esetén a beszállító nem vásárolja vissza az abroncsokat. Ezen adboncsok DOT jelzéssel vannak ellátva. (régebbi DOT számú termékek elfekvő áron való értékesítése miatt a visszáru nem lehetséges)
Három évnél fiatalabb abroncsok „elöregedésre” (DOT-osságra) hivat-kozva nem visszáruzhatóak. Nem visszáruzható olyan termék, melynek a nevében szerepel a DOT jelölés, tehát a vásárlás pillanatában már 3 évnél idősebb gyártású és ez a termék megnevezésben is szerepel.

A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát:

 • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 • olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 14 napos határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak (például egyedi bakelit óra legyártása, szerelt kerék)
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 • olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 • olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 • nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 • lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási jogát.

Adattárolón (CD, DVD, Memóri kártya) lévő szoftverek esetében akkor nem gyakorolhatjuk elállási jogunkat, ha a csomagolást (védőfóliát) már felbontottuk, hiszen ilyenkor lehetővé válik számunkra a szerzői jogi védelem alá eső termék használata, valamint többszörözése is, amelyért szerzői jogdíjat kellene fizetni. Ez alól akkor valósúlhat meg kivétel ha terméket az eredeti csomagolásban, felbontatlanul küldik vissza.  

Amennyiben a terméket átalakították vagy esetleges kipróbálás során külsérelmi behatás érte. 

 

8. Csere

Csere az áru átvételétől számított 14 napon belül kérhető, azzal, hogy a visszaküldés és az újbóli csomagküldés költsége a megrendelőt terheli. Csak hiánytalan, felbontatlan, gyári csomagolású, nem használt terméket áll módunkban kicserélni.

 

9. Webshop adatok

Az petranyialkatresz.hu webshop az árváltoztatás jogát fenntartja, valamint rajta kívülálló hibákért - legyen az nyomdai vagy technikai - felelősséget nem vállal.  Az petranyialkatresz.hu webshop fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére. Bármely módosítás akkor lép hatályba, amikor az online megtalálható az petranyialkatresz.hu weboldalon és a webshopban. Az alkatrészek készletinformációi minden termék mellett megjelennek akár sziluettes akár cikkszámkeresőből is éri el a keresett terméket. Amennyiben a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron akkor társaságunk felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, és a megrendelés módosulhat, vagy az esetlegesen előre kifizetett összeget a Petrányia Autó Kft visszatéríti. 

Cikkszámkeresőn keresztül leadott rendelések esetében társaságunk minden esetben egyeztet a Ford központi részlegével annak elérhetőségéről. Amennyiben már nem "élő"cikkszám kerül a kosárba korábbi rendelés, szokásjog vagy más egyébb forrásból származó nem valid termékazonosító alapján kiszolgálni azt a leadott rendelés adataival nem áll módunkban. Természetesen minden ilyen esetben felfesszük a kapcsolatot a Tisztelt Vásárlóval.

Gumaibroncs készlet esetében társaságunk külső forgalmazói készletet jelenít meg, mely minden nap egyszer frissül. 

 

II. Adatvédelem

A Petrányi-Autó Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései, valamint az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak szerint végzi az adatkezelést.

 

III. Jogi nyilatkozat

A Petrányi-Autó Kft. weboldalán megjelenő valamennyi tartalom (ideértve különösen az elhelyezett szöveges tartalmat, képeket, logokat, védjegyeket, grafikai megoldásokat) a PetrányiAutó Kft. szellemi tulajdonát képezik, ezek szerzői, illetve védjegyjogi oltalom alatt állnak. A Petrányi-Autó Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása hiányában a weboldalán megjelenő tartalom egy részét vagy egészét tilos másolni, reprodukálni, átalakítani, tárolni, felhasználni. A honlap tartalmának jogellenes használata polgári jogi és büntetőjogi következményeket vonhat maga után. A Petrányi-Autó Kft. törekszik a honlap naprakész állapotban való tartására és az ott megjelenő adatok, információk pontosságára, ugyanakkor honlapon megjelenő esetleges téves információkért, a honlap működésének esetleges akadozásáért vagy leállásáért, továbbá az ebből a tényből keletkező károkért a Petrányi-Autó Kft. felelősséget nem vállal.

 

IV. Törvényi hivatkozás

E-kereskedelmi törvény 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. Ezeket a feltételeket Magyarország törvényei szabályozzák.

 

V. Panaszkezelés

Fogyasztói panasz esetén a panasz részletes leírását e-mailben vagy postai úton lehetséges megküldeni. A Petrányi-Autó Kft. a panasz kézhezvételétől számított 30 napon belül kivizsgálja és írásbeli választ küld a panasszal egyező módon e-mailen vagy postai úton.

Amennyiben a panasz elutasításra kerül, a fogyasztónak minősülő vásárló Békéltető Testülethez fordulhat a panasz elutasításától számított 30 napon belül.

A Békéltető Testület elérhetősége:

Székhelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

A Békéltető Testület eljárása illetékmentes. A Petrányi-Autó Kft. ezúton nyilatkozik, hogy a békéltető eljárásban részt vesz, ott vállalja a nyilatkozattételt, ám a Békéltető Testület döntését magára kötelezőnek nem ismeri el, azt csak ajánlásként fogadja el.

 

VI. Impresszum

Cégnév: Petrányi-Autó Kft.
Székhely: 1106 Budapest, Kerepesi út 105.
Adószám: 10491551-2-44
Cégjegyzékszám: 01 09 073593
Bankszámlaszám: 10900035-00000002-96450008
Közösségi adószám: 10491551-2-44
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-58751/2012.

Tárhely szolgáltató: Infosector Kft.
Email: support@infosector.hu
Webcím: www.fordpetranyi.hu
Alkatrész webcím: petranyialkatresz.hu


Ügyfélszolgálat: ulloiweb@fordpetranyi.hu
Nyitva tartás: Hétfőtől – Péntekig 8.00-18.00-ig

 

Budapest, 2023. December 18.

 

Bejelentkezés